Samstag, 10. April 2010

Google Blog Nasil Yapilir? Nasil Yorum Yazilir?


Blog yapmak icin, türkce sitelerden oldukca cok bilgi bulabilirsiniz. Sonucta cok da zor olmayan, biraz arastirilinca, rahatlikla herkesin yapabilecegi sitelerdir Blog'lar.

Burada birebir herseyi aciklamayacagim. Cünkü sizleri tembellestirmek istemiyorum. Sadece bazi ip uclari verecegim. Ondan sonra biraz arastirma ve ilgi ile Blog'larinizi cok rahat yapabileceksiniz.

TOLGAKHAN-BLOG Google'da oldugu icin Google Blog'a agirlik verecegim. Digerlerinde de durum cok farkli degil.

Öncelikle bu sitelere kayit olmak gerekiyor. Blog Ac, Kayit Ol gibi yazilar göreceksiniz. Buradan kayit olduktan sonra, acilan sayfalari incelemeniz gerekiyor. Nereye, ne yazacaginizi kolayca bulabilirsiniz.

Sorulariniz olursa, buraya yazarsaniz, bilgimiz dogrultusunda cevaplamaya calisiriz.

Yorum yazma isine gelince: Öncelikle Blog'lara yorum kabul edilip, edilmedigine Blog sahibi karar veriyor. Yazi altinda, Yorum Yaz, Kommentare yazisi okuyorsak, o Blog'a yorum yazabiliyoruz. Blog sahibi, uygunsuz yorumlari silebilmekte ve tatsiz durumlar olursa, isterse bu bölümü kapatabilmektedir.

Simdi yorum nasil yaziyoruz'a dönelim:

Yorum Yaz - Kommentara yazili yeri tikliyoruz. Gördügümüz bosluga, yazi hakkindaki düsüncelerimizi yaziyoruz.

Daha sonra "Google Mail", "Live Journal", "AIM" gibi, listede gördügümüz sitelere kaydimiz varsa, o bölümü tiklayarak isim ve sifremizi girerek "Kommentar erstellen", ya da "Yorumu Gönder" yazan yeri tiklayarak yazimizi Blog'a gönderebiliyoruz.
Secimler arasinda "Anonym" var ise, yazilarimizi Anonym olarak da gönderme sansina sahibiz. Blog sahibi, bunu listesinden cikartabilir.
Bir cok kisinin tercih ettigi son yöntem ise: Name/URL'i tiklayip, acilan pencereye ismimizi ve E-Mail adresimizi yazarak da yorum yapabiliyoruz.

Evet simdilik bu kadar. Yorumlarinizi ve sorularinizi bekliyoruz. Ilginiz ve okudugunuz icin tesekkür ediyoruz.

5 Kommentare:

  1. Blog'lari nasil okuyacagimizi bilmek de önemlidir.

    Ilk bakista, giris sayfasi karisik gibi görünse de, Blog'da belli bir düzen oldugunu, bilincli okumayi ögrendigimiz zaman anlayacagiz.

    Bu blog'da konu basliklari sag tarafta bulunmaktadir.

    Sayfalar bölümünde, blogdaki agirlikli konulari görüyoruz. Bilgi almak istedigimiz konuyu tiklayarak, o bölümü okuyoruz.

    Blog Archiv'i bölümünde Blog'a yazilan yazilarin listesini görüyoruz. Arsiv aylik olarak düzenlenmektedir. Nisan ayindaki yazilar Nisan basliginda, Mayis ayindaki yazilar da Mayis basliginda toplanmaktadir.

    AntwortenLöschen
  2. güzelb riş bilgi kardeş. çok sade bir anlatımın var tşkler..

    AntwortenLöschen
  3. emegine sağlık kısa ve öz anlatmıssın

    AntwortenLöschen